Prima pagină Membri Celule Contact


Mirrors

In cadrul proiectelor pe care asociatia le sprijina si sponsorizeaza, un loc deosebit de important il ocupa cel al mirror-urilor gazduite in infrastructura noastra. Este un mod deosebit de eficient de facilitare a accesului la informatie.

OPALID intelege prin aceasta sa se implice activ in sustinerea mai multor proiecte software sau site-uri cu continut bogat spre descarcare. Distribuirea continutului digital pe zone geografice sau pur si simplu replicarea acestuia pentru viteze de descarcare sporite, creste semnificativ disponibilitatea acestor surse. Credem ca acest proiect pe termen lung contribuie direct la indeplinirea obiectivelor din statut si la distributia mult mai facila a informatiei.

In plus, membrii asociatiei se bucura de transferuri de date la viteze foarte mari (server-ele ce gazduiesc site-urile in cauza fiind integrate direct in infrastructura noastra).Site master: http://downloads.computergames.ro
Data de cand mirror-ul este activ: iunie 2007
Mirror OPALID: mirror2.computergames.ro (accesibil doar cu referer din site-ul master)

Incepand cu iunie 2007 OPALID gazduieste in mod gratuit o instanta a intregului pachet de download-uri computergames.ro. Acest pachet contine o multitudine de resurse deosebit de apreciate de toti gamerii: demo-uri ale celor mai noi jocuri, trailer-e si multe jocuri freeware in versiune completa. Astfel incercam sa ne implicam activ in sustinerea comunitatilor online si in facilitarea accesului la divertismentul in format digital.

Computergames.ro a pornit initial ca revista si a avut o evolutie in continua ascensiune, adunand de-a lungul celor peste 9 ani de existenta ai acestui proiect o respectabila comunitate de gameri, cea mai mare comunitate IT din Romania.
Site-ul este deja o referinta in industria mondiala de profil, numeroase stiri din lumea jocurilor pe calculator aparand pe www.computergames.ro in premiera mondiala.
Site-ul este "responsabil" si de nasterea unui alt proiect, Professional Gamers League (www.pgl.ro), o asociatie care militeaza pentru recunoasterea si in Romania a gaming-ului ca sport si care are in palmares organizarea unor turnee nationale de Counterstrike, precum si participarea castigatorilor acestor turnee la Campionatele Mondiale de Counterstrike.
Din 2002 ComputerGames Online este distribuitor oficial Valve in Romania inclusiv implementand Steam. Steam este un sistem de distributie digitala dezvoltat de Valve Corporation, folosit pentru a distribui jocuri a caror genuri pot varia de la first-person shootere si RPG-uri panala curse de masini sau simulatoare spatiale. Dupa ce utilizatorul achita contravaloarea jocului sau pachetului Steam dorit, el va avea acces la el de pe orice calculator cu acces la Internet si clientul Steam instalat, prin intermediul contului unic Steam. De la 1 ianuarie 2008, peste 250 de titluri sunt disponibile prin intermediul Steam, in lista de companii-client numarandu-se Strategy First, PopCap Games, THQ, 2K Games, Activision, Capcom, Codemasters, Eidos Interactive, Firaxis Games, id Software, Ritual Entertainment, Rockstar Games, Sega, Take-Two Interactive, Epic Games si Ubisoft.Site master: http://www.postfix.org
Data de cand mirror-ul este activ: aprilie 2008
Mirror OPALID: postfix.mirrors.opalid.ro/postfix-master

Postfix este unul din cele mai apreciate MTA (Mail Transfer Agent) din comunitatea open-source, fiind solutia implicita pentru mai multe sisteme *NIX. A fost scris cu intentia de a fi o alternativa rapida, robusta, sigura si usor de administrat la popularul Sendmail. Acest mirror a fost creat ca parte a unei initiative mai largi a OPALID de sustinere a miscarii open-source si a filozofiei pe care se bazeaza aceasta.Site master: http://www.tldp.org
Data de cand mirror-ul este activ: aprilie 2008
Mirror OPALID: ldp.mirrors.opalid.ro

The Linux Documentation Project este poate cea mai completa sursa de documentatie Linux la nivel mondial. Proiectul a adunat de-a lungul anilor o impresionanta colectie de how-to-uri, manuale si chiar carti complete. Este una dintre cele mai bune surse de informare si poate prima oprire pentru cei care fac primii pasi in minunata lume a Linux-ului.back | top ]