Prima pagină Membri Celule Contact

Cum mă înscriu?

Dacă te-ai hotărât să te înscrii în asociaţia noastră, trebuie întâi să ne asigurăm că ai înţeles corect drepturile pe care le capeţi dar şi obligaţiile ce-ţi revin. De asemenea există o procedură simplă pe care trebuie s-o urmezi.

Sinteză a drepturilor şi obligaţiilor membrilor asociaţiei

Principalele obligaţii ale membrilor sunt respectarea Regulamentului de Ordine Interioară şi plata cotizaţiei lunare. În principal ROI-ul interzice activităţi care dăunează activităţii organizaţiei sau care afectează buna funcţionare a infrastructurii acesteia. Activităţi cum ar fi "flood"-ul (trimiterea unui flux de date foarte mare, al cărui scop este blocarea sau limitarea severă a capacităţilor de comunicare/procesare de date utile a unei alte staţii/server) sau "spam"-ul (trimiterea de email-uri comerciale nesolicitate la un număr foarte mare de adrese, indiferent de scopul sau conţinutul acestora). De asemenea activităţi care perturbă buna funcţionare a reţelei interne a OPALID: clonarea de adrese MAC sau asignarea arbitrară de adrese IP (de obicei cu scopul de a obţine acces internet fără plata cotizaţiei) precum şi activarea unui server de distribuţie automată de informaţii de configuraţie de reţea (DHCP). Toate acestea se soldează cu o amendă conform ROI-ului iar în cazurile severe cu excluderea din asociaţie. De asemenea au fost cazuri când ne-a fost semnalat că unii membri au comis infracţiuni pe internet. Aceste sesizări au venit din partea direcţiilor specializate din cadrul Poliţiei. Te atenţionăm insistent că asemenea acte din partea membrilor noştri nu vor fi tolerate!

Cotizaţia lunară este cea care vă garantează statutul de membru activ al asociaţiei. Toate fondurile astfel strânse sunt directate către proiectele curente (în prezent 99% sunt alocate accesului internet). Plata se face până la data de 5 a fiecărei luni, în avans, fiind în valoare de 35 RON. Te rugăm să nu întârzii achitarea cotizaţiei; la rândul nostru şi noi trebuie să plătim mai departe furnizorii şi să refacem stocul lunar de echipamente. În cazul în care plata nu este efectuată, accesul tău gratuit la internet va fi restricţionat. Nu plăteşti serviciul de acces internet, el este gratuit în baza faptului că eşti membru activ al asociaţiei. În momentul în care nu mai plăteşti cotizaţia, decazi din statutul de membru activ şi nu mai beneficiezi de nici unul din serviciile gratuite ale OPALID. După ce achiţi cotizaţia, accesul va fi restaurat pe loc. Daca nu plăteşti cotizaţia mai mult de 3 luni succesive vei fi în mod automat exclus din asociaţie. În cazul în care nu plateşti cotizaţia pe o lună, iar luna următoare o achiţi, se va aplica o penalizare de 15 RON. Motivul este că furnizorii noştri de servicii nu ne reduc facturile în funcţie de numărul de cotizaţii strânse lunar, iar fondurile ce lipsesc trebuiesc compensate prin alte reduceri; te rugăm deci sa-ţi respecţi această obligaţie. De tine depinde buna funcţionare a asociaţiei.
back | top ]

Procedura de înscriere în asociaţie

În primul rând consultă zonele de acoperire (celulele VIILOR - TITAN - PANDURI) în care există instalată infrastructura de reţea OPALID. Nu-ţi fă probleme dacă strada ta nu este în zona de acoperire. Dacă este suficient de aproape, putem să te ajutăm. Dacă însă stai prea departe, nu vom putea să te conectăm imediat la reţeaua noastră şi nu vei putea beneficia cu adevarat de serviciile asociaţiei decât printr-o legătură de fibră optică nouă. Oricum, nu uita să revizitezi site-ul periodic pentru că zonele de acoperire se extind constant.

Citeşte Cererea de Adeziune - Persoană Fizică sau Cererea de Adeziune - Persoană Juridică. Dacă ai o imprimanta la îndemână poţi s-o tipăreşti şi s-o completezi de acasă. Cel mai bine însă vizitează punctul nostru de lucru/casieria sau sună la unul din numerele de telefon. Ataşată la cererea de adeziune există şi o anexă tehnică pe care probabil că va trebui să te ajute cineva de la noi s-o completezi. Împreună cu persoana noastră de contact vei stabili o dată la care să se facă conectarea fizică la reţeaua asociaţiei, precum şi costurile implicate de această operaţiune. Aceeaşi persoană va prelua Cererea de Adeziune completată pentru a introduce datele tale în sistem şi îţi va deschide accesul la internet. Bine ai venit în OPALID!

back | top ]